منيزيم مانند منگنز در سوخت و ساز گلوکز نقش دارد؛شواهد زيادي نشان مي دهد که بيماران قندي بايد منيزيم بيشتري مصرف کنند زيرا در بيشتر مبتلايان به بيماري قند،کمبود منيزيم به چشم مي خورد. منيزيم به احتمال زياد با بعضي از عوارض بيماري قند مانند بيماري شبکيه چشم و بيماري قلبي مقابله مي کند.به گزارش"انجمن آرپی و اشتارگارت ایران - تی یلم"به نقل از روزنامه خراسان؛سطح منيزيم در افراد ديابتي معمولاً پايين است و به ويژه در کساني که از بيماري شديد شبکيه رنج مي برند،در پايين ترين حد خود قرار دارد.ميزان توصيه شده منيزيم براي مردان بالغ ۳۵۰ ميلي گرم و ۳۰۰ ميلي گرم براي زنان است.اين ميزان براي بيماران قندي بايد بيشتر شود برنامه غذايي بايد منيزيم بيشتري داشته باشد.(با نظر پزشک)نکته قابل توجه اين است که منيزيم در مواد غذايي يافت مي شود اما با پخت آن بخشي از منيزيم از بين مي رود.منابع غذايي منيزيم دانه ها،حبوبات،سبزي ها،گوشت،ماهي و شير است.